VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Președintele Radei Ucrainei, discurs în plenul Parlamentului: Fără țările noastre proiectul european nu va fi de succes

Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, a susținut un discurs în cadrul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului Republicii Moldova.

„Dragi prieteni, stimați colegi, sunt onorat să fiu astăzi în Parlamentul R. Moldova”, a declarat acesta în limba română. Ulterior și-a continuat discursul în limba engleză.

În cadrul intervenției sale, Ruslan Stefanchuk și-a exprimat speranța că Ucraina și Republica Moldova vor deveni curând parte a Uniunii Europene. 

„Sper că instituțiile europene înțeleg că fără țările noastre, o Europă unită nu este o Europă completă. Suntem convinși că atât Ucraina, cât și Moldova trebuie să fie negreșit în UE. Sunt sigur că proiectul european nu va fi de succes fără țările noastre”, a declarat Ruslan Stefanciuk, citat de tv8.md.

Menționăm că în perioada 30 noiembrie-1 decembrie 2023, șeful legislativului ucrainean efectuează o vizită oficială în Republica Moldova. Aceasta este prima vizită la Chișinău a lui Ruslan Stefanchuk în calitate de Președinte al Radei Supreme de la Kyiv.

Recent, Parlamentul Republicii Moldova și Rada Supremă a Ucrainei au încheiat un Memorandum de înțelegere. Documentul are drept scop intensificarea relațiilor parlamentare bilaterale și conjugarea eforturilor instituțiilor parlamentare din cele două țări în apropierea de UE.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.