VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Petiție lansată de Ion Ceban: Chișinăuienii, îndemnați să semneze pentru ca 50% din contribuțiile Capitalei la bugetul de stat să rămână în municipiu

Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că săptămâna viitoare va lansa o petiție prin care va cere Parlamentului ca 50 la sută din contribuțiile Capitalei la bugetul de stat să rămână în municipiul Chișinău.

Într-o intervenție video, Ion Ceban a îndemnat locuitorii orașului să susțină această inițiativă, care ulterior să devină proiect de lege.

Să terminăm să le ținem pantalonii unor incompetenți și aroganți. Propun ca 50 la sută din aceste 23 de miliarde de lei, lăsați-le la municipiu. Nu ne mai trebuie niciun bănuț. Noi în continuare vom construi școli, grădinițe, vom asigura asistenții personali vom asigura spitalele. Dați-ne Spitalul „Toma Ciorbă”, noi îl vom susține. Dați-ne Universitatea de Sport și cea Agrară. Vom demonstra cum pot fi gestionate eficient lucrurile. Lansăm împreună această petiție, este normal. Nu există capitală mai discriminată decât Chișinău. Vă invit să facem front comun și să semnăm această petiție și să propunem un proiect de lege în acest sens”, a declarat Ion Ceban într-o intervenție online

Ion Ceban a precizat că trebuie de pus capăt acestei inechități și atitudini discriminatorii din partea guvernării.

„Municipiul Chișinău contribuie cu 23 de miliarde de lei în bugetul național, însă înapoi revin 2,8 miliarde, adică doar 13 la sută”, a mai subliniat Ceban.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.