VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Muncii, atenționare către cetățenii care vor să plece în Israel la muncă în construcții

Runda de implementare a Acordului moldo-israelian în domeniul construcțiilor planificată pentru decembrie 2023 se amână temporar. Despre aceasta anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

În acest sens MMPS, vine cu mai multe precizări pentru cetățenii doritori de a pleca la muncă în sectorul construcțiilor în Israel:

Atenționăm că în conformitate cu Acordul bilateral semnat între Republica Moldova și Statul Israel, cetățenii Republicii Moldova pot pleca la muncă în Statul Israel în sectorul construcțiilor doar prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituția responsabilă de implementarea Acordului bilateral. Angajarea în sectorul construcțiilor realizată prin intermediul agențiilor private sau ca urmare a recrutării directe a companiilor din Israel, este ilegală și contravine prevederilor Acordului menționat”, precizează instituția.

Totodată, MMPS subliniază că cetățenii care doresc să se angajeze temporar în sectorul construcțiilor în Statul Israel se pot înregistra la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și obține informații suplimentare despre subiectul vizat, contactând gratuit Centrul de apel al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă la numărul 0 8000 1000.

Despre reluarea rundei de implementare, urmează să anunțe Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.