VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Persoane din Orhei, membri ai organizației criminale „Machena” – deconspirate de PCCOCS

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii de investigație și angajații „Fulger” din cadrul Poliției au desfășurat timp de două zile percheziții în Orhei, urmare a descoperirii unuia din grupurile organizației criminale „Machena.”

Potrivit PCCOCS, în baza diferitor scheme bănuiții ar fi identificat și ademenit persoane care au oferit împrumuturi de bani sau care aveau neînțelegeri cu alte persoane. Bănuiții ar fi intrat în contact cu acestea și le-ar fi asigurat că sub controlul lor problemele le vor fi soluționate, în schimbul unui procent din sumele de bani disputate cu terți sau direct prin recompensarea financiară a membrilor organizației.

Un alt aspect infracțional al grupului ținea de activitățile ilegale desfășurate sub paravanul jocurilor de noroc ilegale. Astfel, urmare a rezultatelor obținute în urma perchezițiilor efectuate, inclusiv la domiciliile liderilor criminali, oamenii legii i-au surprins pe bănuiți în timp ce jucau pocher, ca parte componentă a activităților infracționale de creare a fondurilor destinate susținerii organizației criminale „Machena.” În rezultat, a fost ridicat echipamentul folosit la desfășurarea jocurilor ilegale și peste 200.000 lei – bani care ar proveni din activitate infracțională, jumătate din acești bani fiind puși în joc.

Procurorii PCCOCS au recunoscut în calitate de bănuiți opt persoane din Orhei, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani (printre ei și oameni de afaceri). De asemenea, au fost audiați martori, care au comunicat despre activitățile criminale investigate. O parte din bănuiți au fost anterior condamnați pentru diferite categorii de infracțiuni, iar în cadrul grupului criminal aveau roluri specifice primite din partea liderului grupului criminal organizat – cu vârsta de 34 de ani, așa-zis „supraveghetor” pentru municipiul Orhei, numit în acest rol de către conducătorul organizației criminale – responsabil de pregătirea locațiilor conspirative pentru  desfășurarea jocului ilegal de pocher,  numirea dealer-ului care punea la dispoziție fise pentru joc din valiza pregătită, cu ulterioara ridicare a mijloacelor financiare acumulate din jocurile de noroc.

Perchezițiile din municipiul Orhei au vizat schemele acestui grup criminal organizat, cu activitate ce viza și adunările membrilor organizației criminale și crearea fondurilor pentru susținerea activității organizației, inclusiv prin facilitarea acestor jocuri de noroc ilegale. Ca motiv invocat în comunicarea cu cei de la care primeau bani era necesitatea susținerii grupului criminal și a membrilor organizației, actualmente deținuți în diferite instituții de detenție ale Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.