VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Banca Mondială va oferi R. Moldova un împrumut de 40 de milioane de dolari pentru modernizarea școlilor și grădinițelor

Banca Mondială va oferi R. Moldova suport financiar pentru modernizarea a 15 școlil și 15 grădinițe. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat inițierea negocierilor pentru încheierea unor acorduri care presupun acest lucru.

Banca Mondială va oferi un împrumut de 40 de milioane de dolari. De asemenea, Republica Moldova va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 4,8 milioane de dolari, oferită de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). Va fi negociat Acordul de grant al Fondului fiduciar cu donatori multipli al Parteneriatului pentru învățarea timpurie (ELP), care presupune acordarea unui grant de 5 milioane de dolari.

Banii vor fi valorificați pentru implementarea Proiectului de Îmbunătățire a Calității Educației. Astfel, vor fi renovate aproximativ 15 școli și 15 grădinițe și vor fi construite trei licee noi. De asemenea, se urmărește modernizarea fizică și digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli. Acordul mai presupune implementarea unor instrumente de susținere pentru copiii care nu reușesc la învățătură, furnizarea de materiale moderne de predare și de joacă pentru grădinițe și fortificarea capitalului uman din sectorul educației.

După negocieri, acordurile de grant și de împrumut vor fi propuse pentru ratificare în plenul Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.