VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ O trecere de pietoni din Capitală a fost securizată cu butoane fotovoltaice încorporate

O trecere de pietoni de pe strada Miron Costin din Capitală a fost securizată suplimentar cu butoane fotovoltaice încorporate. Echipamentul este o premieră pentru Chișinău, fiind pus la dispoziție de către un agent economic, în regim de testare.

Conform primăriei mun. Chișinău, butoanele rutiere fotovoltaice au funcție de avertizare și ghidare a traficului, sporind atenția șoferilor pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, când șoferii pot avea dificultăți în a observa pietonii care doresc să traverseze.

Acestea reprezintă niște dispozitive de iluminat LED intermitente sau constante, care utilizează energia solară pentru a funcționa, captând-o și transformând-o în energie electrică. Butoanele delimitează trecerile de pietoni, astfel încât să ofere participanților la trafic o vizibilitate și o siguranță sporită. Încorporate în beton asfaltic sau pavaj, acestea se potrivesc perfect cu suprafața drumului. De asemenea, sunt ușor de instalat și de întreținut, deoarece nu necesită cabluri de alimentare sau lucrări de rețele electrice.

În cazul în care aceste dispozitive își vor demonstra eficiența în sporirea siguranței și atenției șoferilor, se va examina posibilitatea utilizării butoanelor fotovoltaice și la alte treceri pietonale din oraș, mai ales la cele considerate cu risc sporit pentru pietoni.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.