VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ O fetiță siriană, prinsă sub dărâmături, și-a protejat frățiorul cu propriul corp: „Scoate-mă de aici, voi face orice pentru tine”. Aplauze în momentul salvării

Doi copii blocați între betoane în rămășițele casei lor din nordul Siriei au fost salvați la mai bine de 36 de ore după cutremurul de luni. Fetița de 7 ani, a fost găsită prinsă între betoane protejând frățiorul mai mic cu propriul corp. „Scoate-mă de aici, voi face orice pentru tine”, îl imploră fetița pe omul care a gasit-o, scrie CNN.

„Scoate-mă de aici, voi face orice pentru tine”, reușeșete să spună copila prinsă de ore bune între plăcile de beton. „Voi fi slujitorul tău”, mai spune fata omului care a găsit-o.

Copila care are 7 ani și se numește Mariam și mângâie ușor capul fratelui ei mai mic în timp ce sunt prinși împreună sub dărâmăturile ce par să fie pe rămășițele unui pat, cel mai probabil copiii dormeau împreună când a început cutremurul. Fetița poate să-și miște brațul suficient pentru a acoperi fața fratelui ei, oferind o oarecare protecție împotriva prafului din mijlocul dărâmăturilor.

Numele copilului mai mic este Ilaaf, potrivit tatălui lor – un nume islamic care înseamnă protecție.

Mustafa Zuhir Al-Sayed spune că soția și cei trei copii sai dormeau la primele ore ale zilei de luni, când pământul s-a zguduit cu un cutremur cu magnitudinea de 7,8, cel mai mare care a lovit regiunea în ultimul secol.

„Am simțit că pământul tremură… și moloz au început să cadă peste capul nostru și am stat două zile sub dărâmături”, a spus el. „Am trecut prin, un sentiment pe care sper că nimeni nu trebuie să simtă.”

Prins sub dărâmături, Al-Sayed a spus că familia sa a recitat Coranul și s-a rugat cu voce tare ca cineva să-i găsească. „Oamenii ne-au auzit și am fost salvați – eu, soția mea și copiii. Slavă Domnului, suntem cu toții în viață și le mulțumim celor care ne-au salvat”, a spus el.

Un alt videoclip îi arată pe localnici aplaudând în timp ce Mariam și Ilaaf sunt transportați din dărâmături înveliți în pături. Copiii au fost transportați la spital, unde primesc îngrijiri medicale.

Cel puțin 1.280 de morți au fost confirmați în părțile controlate de guvern în Siria, a raportat agenția de știri de stat SANA, ceea ce duce bilanțul total în Siria la peste 2.500 de morți.

Numărul total al morților în urma cutremurului de la granița turco-siriană depășește acum 8.000 – un număr despre care agențiile umanitare au avertizat că este posibil să crească semnificativ.

Ajutoarele ajung încet-încet la cei care au nevoie de ele, dar chiar și înainte de cutremur, Națiunile Unite au declarat că 70% din populația Siriei avea nevoie de asistență umanitară.

„Această tragedie va avea un impact devastator asupra multor familii vulnerabile, care se luptă zilnic pentru a-i întreține pe cei dragi”, au afirmat marți, într-o declarație comună, coordonatorul rezident și coordonatorul umanitar ad-interim al Națiunilor Unite pentru Siria și coordonatorul umanitar regional pentru criza siriană.

ONU și partenerii umanitari spun că se concentrează în prezent pe nevoile imediate, inclusiv alimente, adăposturi, articole nealimentare și medicamente.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.