VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ O femeie, obligată prin șantaj să investească mii de dolari în criptomonede: Două persoane, reținute

Doi bărbați au fost reținuți de oamenii legii fiind bănuiți de șantaj și escrocherie comise împotriva unei femei, pe care o obligau în 2022 să investească în criptomonede.

Potrivit PCCOCS, unu dintre reținuți are vârsta de 36 de ani și este originar din Chișinău, iar al doilea are vârsta de 26 de ani și este din Ucraina.

”Cel de-al doilea avea rol de reprezentant al companiei de investiții, care i-a prezentat femeii cu vârsta de 29 de ani, din Chișinău, un pachet de acte de confirmare a investițiilor ei anterioare de 20.000 de dolari, pe care a ademenit-o să le facă. În noiembrie 2022, însă, aceștia au pretins de la femeie alți 6.000 de dolari, pe care reprezentantul i-ar fi investit în locul ei, pe contul acesteia. Astfel, pentru ca să intre și în posesia acestei sume,  au ademenit-o pe femeie într-un automobil, de unde a fost împiedicată de către aceștia să iasă timp de câteva ore, pentru ca să o șantajeze să investească această sumă” subliniază PCCOCS.

Totodată, instituția precizează că cu rol de șantajare a femeii, cei doi invocau trimiterea către rudele și apropiații ei a fotografiilor ei personale, cu caracter intim.

Aceștia au intrat în posesia lor de la distanță, fără consimțământul ei, atunci când femeia le-a permis accesul la calculator în scopul procesării ratelor din investiția anterioară de 20.000 de dolari. În cazul refuzului ei, bănuiții o amenințau că o vor deposeda de automobil. Urmare a plângerii depuse de femeie, procurorii și polițiștii au descins cu percheziții la cei doi de unde au ridicat dispozitive destinate transferurilor criptomonedelor, cartele bancare, precum și bani care ar proveni din activitatea infracțională: 5.600 de dolari, 180.000 de lei și 10.050 de euro”, mai notează forțele de ordine.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.