VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Nicu Popescu: Dacă în Moldova nu era o guvernare pro-europeană, atunci țara ar fi fost atrasă în război

Dacă în Republica Moldova nu era o guvernare pro-europeană, exista un risc sporit ca țara să fi fost atrasă în acest război și ar fi devenit o zonă instabilă și mult mai puțin calmă decât s-a dovedit a fi sub guvernarea noastră”. O spune, Nicu Popesc, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, ministrul a subliniat că ”este suficient să te uiți la procesele care se întâmplă în Belarus ca să vezi ce cumpănă a reușit să evite R. Moldova”.

Eu cred că dacă Republica Moldova în această perioadă, în decursul anului trecut, ar fi fost guvernată de forțe pro-ruse, riscul că R. Moldova ar fi fost utilizată drept teritoriu de pe care se lansează acțiuni ostile împotriva Ucrainei ar fi fost foarte mare. Dacă vă uitați la exemplul Belarusului care a fost atras în acest război, cred că dacă în Moldova nu era o guvernare pro-europeană, exista un risc sporit ca țara să fi fost atrasă în acest război și ar fi devenit o zonă instabilă și mult mai puțin calmă decât s-a dovedit a fi sub guvernarea noastră. E suficient să te uiți la procesele care se întâmplă în Belarus ca să vezi ce cumpănă practic am reușit să evităm”, a declarat Nicu Popescu.

Emisiunea integrală poate fi urmărită azi la ora 21:00, la TV, pe Facebook și pe voceabasarabiei.md.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.