VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Mureșan, după cea de-a 14 reuniune a CPA RM – UE: Moldova merită să înceapă negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană

„Republica Moldova merită să înceapă negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană”. Declarația a fost făcută de eurodeputatul Siegfried Mureșan, după cea de-a 14-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

În ultimul an, Republica Moldova a confirmat speranța pe care UE și-a pus-o în ea atunci când i-a acordat statutul de stat candidat. Reformele au fost implementate într-un ritm bun, iar progrese semnificative s-au înregistrat în reformele din domenii în care ani de zile s-a stagnat, în special în reforma justiției, reforma sistemului judecătoresc și combaterea corupției”, a declarat Siegfried Mureșan.

Totodată, europarlamentarul a dat asigurări că Uniunea Europeană va continua să acorde sprijin inclusiv financiar Republicii Moldova.

„Am reușit să obținem o creștere a fondurilor pentru vecinătatea estică a UE, pentru anul 2024 cu 50 de milioane de euro, iar toți acești bani vor fi alocați Moldovei”, a mai subliniat eurodeputatul.

Menționăm că miercuri, legislativul a găzduit cea de-a 14-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere RM – UE, iar, la final, a fost adoptată o declarație care încurajează eforturile în realizarea parcursului european al țării noastre.

CPA RM-UE reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.