VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Moldova Business Week 2022: E bine să ai forță de muncă ieftină, dar totuși, trebuie să oferim și forță de muncă calificată

„Moldova – destinație de relocare și soluție pentru lanțul de aprovizionare regională” este genericul evenimentului Moldova Business Week 2022, care are scopul de a reuni factori decizionali, experți din țară și de peste hotare, pentru a identifica cele mai bune oportunități și soluții pentru repoziționarea Republicii Moldova la nivel internațional.

Mihail ȘALVIR, administratorul Zonei Economice Libere Vulcănești:
Mediul de afaceri, desigur, este destul prietenos, dar mai avem capitole la care ar trebui să ne dezvoltăm: asocierea afacerilor, pentru că avem asociații, dar ele sunt puține. Și mediul de afaceri al nostru, moldovenesc mai puțin se asociază față de mediul de afaceri din străinătate.
— Moldova este o țară atractivă pentru investitorii străini?
— Desigur, Moldova este o țară atractivă, noi concurăm cu mai multe țări din regiunea noastră, dar noi trebuie să elaborăm anumite modificări în Legislație, să propunem anumite instrumente, ca să atragem mai efectiv investitorii, pentru că, cum spuneam, concurența este mare în regiune și noi trebuie să propunem ceva investitorilor ca ei să vină. Forța de muncă mai ieftină asta e bine, dar totuși, trebuie să oferim ceva mai mult, trebuie să oferim forță de muncă calificată.

Autor

  • Mihaela Cîrnov

    Autoarea Matinalului Cotidian, dar și moderatoarea emisiunii Te salută Vocea Basarabiei, alături de Andrei Porubin. Licența și masteratul în jurnalism le-a efectuat la USEM. Deține premiul Jurnalista anului la Gala Tinerilor Supereroi, 2017. Se numără printre finaliștii Burselor Europene pentru Jurnaliști, ediția din 2021. A activat în calitate de prezentatoare și realizatoare de emisiuni la Moldova 1 și reporteră la știripozitive.eu. A lucrat la Radio Europa Liberă timp de 5 ani, fiind și bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.