VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Membrii și simpatizanții Partidului Șor protestează a șasea duminică în Capitală: Jos Maia Sandu!

Sute de membri și simpatizanți ai Partidului Șor protestează a șasea duminică consecutiv în Capitală. Mulțimea cere demisia guvernării PAS, dar și a președintei țării, Maia Sandu.

Protestatarii, echipați cu pancarte, scandează „Demisia!” „Alegeri anticipate”, „Jos, Maia Sandu”, ”Unui, doi, Maia Sandu la gunoi!”

La protest se află și vicepreședintei Partidului Politic ȘOR, deputata Marina Tauber, care recent a fost eliberată din arest la domiciliu.

Menționăm că Poliția a instalat garduri de fier pentru a împiedica accesul protestatarilor în Piața Marii Adunări Naționale.

Un grup de tineri dubioși, escortați de polițiști la Inspectorat

Poliția Republicii Moldova anunță că deține informații precum că reprezentanți ai partidului politic Șor caută tineri de la 18 ani în sus și care să cântărească minim 80 de kg, pentru a intra în altercații cu organele de forță și care vor primi ulterior bani pentru asta.

La intersecția străzilor Tighina cu Columna, din capitală, a fost stabilit un grup de tineri cu constituție atletică, în geci negre și cu comportament dubios. Toți sunt veniți din Bălți și nu au putut explica clar scopul aflării acolo. La moment sunt conduși la Inspectorat pentru identificare și stabilirea intenției lor”, mai anunță polițiștii.

Totodată, Poliția R. Moldova a anunțat că a identificat un număr de tineri care săptămâna trecută, în cadrul întrunirii, au provocat forțele de ordine, chiar dacă au fost somați.

”Solicităm reprezentanților participanților să respecte cadrul normativ, să fie prezenți la locul întrunirii până la finisarea acesteia și să accepte dialogul cu organele de forță”, se arată în nota informativă remisă presei.

Partidul Șor acuză oamenii legii că peste 20.000 de protestatari n-au fost lăsați să ajungă în Capitală, la protestele împotriva guvernării PAS

Partidul Șor acuză că peste 20 de mii de protestatari n-au fost lăsați să ajungă în Capitală, la protestele împotriva guvernării PAS.

„Ministerul de Interne continuă acțiunile de intimidare la adresa protestatarilor, anunță reprezentanții Partidului „ȘOR”. Potrivit formațiunii, peste 20 de mii de oameni nu au fost lăsați să ajungă astăzi, în Capitală, la protestul împotriva guvernării PAS.

Astfel, poliția, împreună cu Agenția Națională Transport Auto, au efectuat controale și, chiar dacă șoferii microbuzelor și autobuzelor aveau toate actele în regulă, mijloacele de transport nu au fost lăsate să-și continue drumul”, anunță formațiunea.

Amintim că, începând cu 18 septembrie, Partidul ȘOR își aduce simpatizanții în centrul capitalei pentru a protesta împotriva guvernării. Totodată, formațiunea a anunțat regim non-stop de protest „până actualul regim va demisiona” și a instaurat „orășelul schimbării” în fața Parlamentului și Președinției.

Anterior, deputatul fugar Ilan Șor, a recunoscut că răsplătește oamenii care vin la protestele pe care le organizează, „pentru a-și achita transportul și cumpăra mâncare”.

Într-o postare video publicată vineri, 16 septembrie, pe Facebook, deputatul fugar Ilan Șor a anunțat că se află în Israel și că în scurt timp se va întoarce în R. Moldova.

Anterior, magistrații au emis mandat de arestare pe numele președintelui Partidului ȘOR, Ilan Șor.

Ilan Șor a fost condamnat în 2017, în primă instanță, la 7 ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul „furtului miliardului”, fiind dat acum în căutare internațională.

Pe numele lui Șor există şi o cerere de extrădare, care se este încă în proces de examina.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.