VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Maia Sandu, la United4Moldova: Alegerea europeană este pentru Moldova unica soluție de a salva generațiile următoare de pericole

Noi nu vrem o societate în care copii sunt puși la închisoare pentru că gândesc liber, sau trimiși să moară într-un război de agresiune, unde banii statului care trebuie să meargă la pensionari și familii se duc pentru bombe și tancuri care atacă o altă țară. Alegerea europeană este pentru noi, pentru Moldova unica soluție de a salva generațiile următoare de pericolele unei asemenea societăți. Declarațiile au fost făcute de Președinta Maia Sandu în cadrul Reuniunii președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările UE – United4Moldova, desfășurat la 4 noiembrie la Parlamentul R. Moldova.

Șefa statului a îndemnat toate guvernele Uniunii Europene să sprijine alegerea R Moldova și deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE, „să sprijine lupta noastră pentru a fi cu adevărat independenți”.

„Azi, în Parlament, am salutat în jur de 80 de reprezentanți ai parlamentelor statelor europene și ambasadori. Ei au venit la Chișinău pentru că noi, moldovenii, am făcut o alegere – am ales calea europeană. Și, în curând, statele UE vor avea și ele de făcut o alegere – acceptarea noastră ca potențiali membri ai familiei europene. I-am rugat să meargă în capitalele lor și să convingă liderii europeni să aleagă și ei un viitor european pentru Moldova”, a declarat șefa statului.

Maia Sandu declară că în prezent Kremlinul finanțează cu sute de milioane de lei grupări criminale care să cumpere alegătorul și deghizate în pro-europene, care să vândă apoi interesul țării. În pofida tuturor acestor atacuri, noi însă am continuat să alegem libertatea, independența, pacea și dreptul de a ne decide soarta.

Președinta a subliniat în adresarea sa că, cetățenii Republicii Moldova nu au o altă alegere – ei nu vor alege niciodată războiul, nu vor alege sărăcia, nu vom alege un viitor al terorii. 

„Alegerea noastră nu e doar despre nivelul de trai european pe care vrem să-l avem în toată Moldova, e și despre ce fel de societate vrem să construim. Noi nu vrem o societate în care copii sunt puși la închisoare pentru că gândesc liber, sau trimiși să moară într-un război de agresiune, unde banii statului care trebuie să meargă la pensionari și familii se duc pentru bombe și tancuri care atacă o altă țară. Alegerea europeană este pentru noi, pentru Moldova unica soluție de a salva generațiile următoare de pericolele unei asemenea societăți. Noi alegem ca toți copii care vor crește în Moldova să fie liberi să vorbească, liberi să gândească, liberi să trăiască bine acasă. Alegerea noastră este clară și fermă”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Astăzi, în premieră, Parlamentului Republicii Moldova a găzduit reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările Uniunii Europene. În cadrul reuniunii a fost abordat subiectul perspectivei europene a țării noastre și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a Moldovei. Dezbaterile se desfăoară în cadrul a trei sesiuni: integrarea europeană – realizări, acțiuni de întreprins și lecții de învățat; dezvoltarea economică și securitatea energetică; reziliența securității. La finalul discuțiilor, va fi aprobată o Rezoluție.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.