VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Decizia CSE, contestată de Partidul „Șansă”. Lungu: Solicităm suspendarea deciziei CSE până la pronunțarea hotărârii judecătorești

Partidul politic Șansă a contestat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) cu privire la excluderea din cursa electorală a candidaților desemnați de formațiune pentru alegerile locale din 5 noiembrie. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Alexei Lungu, într-o postare pe canalul de Telegram.

Potrivit liderului partidului Șansă, Judecătoria Chișinău, sectorul Rîșcani, a refuzat să examineze cauza, și a expediat-o Curții de Apel Chișinău. La Apel, doi judecători s-au recuzat deja, și refuză să judece cazul, nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea, precizează Lungu.

Astfel, potrivit lui Alexei Lungu, în această situație, Curtea Supremă de Justiție va trebui să decidă cine va examina recursul Partidului “ȘANSĂ”.

Partidul a sesizat deja autoritățile electorale de nivelul al doilea de circumscripție cu privire la contestație, solicitând suspendarea deciziei CSE până la pronunțarea hotărârii judecătorești.

„Conform legii, această acțiune suspendă automat hotărârea CSE de excludere a partidului din cursa electorală. Ca urmare, în prezent, imprimarea pe buletinele de vot, în dreptul Partidului „ȘANSĂ”, a cuvintelor  ВЫБЫЛ sau RETRAS nici nu poate fi pusă în discuție” a concluzionat Alexei Lungu.

Menționăm că premierul Dorin Recean a anunțat în sera zilei de 3 noiembrie că CSE a decis anularea înregistrării concurenților electorali desemnați de partidul politic „Șansa” în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie. Decizia a fost luată în contextul raportului prezentat de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind atacurile asupra R. Moldova și implicarea Federației Ruse în alegerile din R. Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.