VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Maia Sandu la evenimentul de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial: „Lumea liberă se unește acum pentru a se opune războiului”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi alături de prim-ministru Dorin Recean și Președintele Parlamentului, Igor Grosu la evenimentul de comemorare a celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial, desfășurat la Complexul Memorial „Eternitate”. În mesajul său, șefa statului a menționat că războiul „aduce doar moarte, suferință și distrugere”.

„Azi îi comemorăm pe cei peste 50 de milioane de oameni care și-au pierdut viața în al Doilea Război Mondial și pe eroii căzuți, cei care au făcut sacrificiul suprem – au apărat dreptul la viață cu propria viață. Pe 9 mai îi onorăm pe bunicii și străbunicii noștri care au plătit prețul greu al războiului ca să-și apere familia, neamul, demnitatea. Ei s-au jertfit pentru ca viața să triumfe, pentru ca războiul să nu mai calce niciodată pragul în casele lor. Pentru că nimeni din cei care au trăit războiul nu și-ar dori o asemenea tragedie pentru copiii și nepoții lor”, a spus Președinta.

Președinta Sandu a mai menționat că războiul „aduce doar moarte, suferință și distrugere” iar ei care pornesc războaie nu pun preț nici pe onoarea eroilor, nici pe viața umană.

„Niciun om care-și iubește familia și țara nu poate fi de partea crimelor. Iar cei care pornesc războaie nu pun preț nici pe onoarea eroilor căzuți pentru apărarea Patriei, nici pe viața umană. Decenii întregi după terminarea războiului, ziua de 9 mai era sărbătorită ca ultima zi de război și prima zi de pace în Europa. Din păcate, este din nou război în Europa, în țara vecină sunt omorâți copii și bătrâni, bărbați și femei. Unitatea celor care apără viața, pacea și demnitatea umană va face ca viața să triumfe!”.

Totodată, Maia Sandu a subliniat că lumea întreagă s-a unit cu 80 de ani în urmă pentru a opri nazismul și a pune capăt terorii, crimelor și lagărelor de concentrare.

„Lumea liberă se unește acum pentru a se opune războiului. De noi toți depinde să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca viața și pacea să învingă. Memorie veșnică celor căzuți pe câmpul de luptă! Ne închinăm în fața veteranilor pentru sacrificiu și devotament și în fața tuturor celor care astăzi își dedică viața pentru a apăra pacea, dreptul la viață și la libertate.”, a conchis, șefa statului.  

Conducerea de vârf a țării a depus în dimineața zilei de 9 mai, flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru comemorarea celor căzuți în Al Doilea Război Mondial. La depunere a răsunat imnul de Stat al Republicii Moldova, interpretat de fanfară. La eveniment oficialii au depus crizanteme de culoare albă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.