VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Irina Certan, una dintre administratorii centrului de plasament de la Râșcani, demisă. Ceban: A creat dovezi false împotriva lui Boris Gîlca

Irina Certan, una dintre administratorii centrului de plasament de la Râșcani, a fost demisă din funcție. Anunțul a fost făcut de Ion Ceban într-un live pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, femeia, „ar fi complotat cu reprezentanții PAS și a organizat dovezi false împotriva șefului Direcției Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca”.

Forumul s-a deschis, Gîlca a fost închis. Forumul s-a închis, Gîlca a fost eliberat. Cu mare regret trebuie să anunț că a fost o comandă politică, în cooperare cu Certan Irina, care a fost infiltrată pentru a regiza acest spectacol. Acesta doamnă a avut în administrare mai multe lucruri la centrul de plasament. Acum știm că doamna Certan, poate a fost șantajată, amenințată sau motivată cu ceva să regizeze acest spectacol împreună cu un șofer nou al domnului Gîlca. Din acel sediu au plecat ajutoare și la PAS nemijlocit, pentru a fi distribuite în alte părți. În aceste circumstanțe au fost implicați și ofițeri SIS care au activat în calitate de hamali la depozit. Un adevărat Hollywood, pentru a-l discredita pe domnul Gîlca și a mă discredita pe mine. Următorul pas este ca această Certan Irina să pună denunț împotriva mea, împotriva domnului Gîlca, ca și în cazul altor colegi care au avut de furcă cu CNA”, a declarat Ceban.

Ion Ceban a mai anunțat că „există riscul ca centru Lukoil și depozitul de la Râșcani să fie închis, pentru că nicio persoană nu vrea să își asume responsabilitatea de a-l administra”.

Noi în această perioadă am făcut foarte multe pentru toți. Doamna Certan Irina va fi destituită din funcție și solicit să fie trasă la răspundere pentru toate cazurile care s-au întâmplat și pentru această cooperare docilă cu cei din PAS”, a declarat Ceban.

Reamintim că ieri, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Boris Gîlcă, care a fost reținut de CNA fiind suspectați de delapidare de bunuri în proporții considerabile, achiziționate din fonduri externe pentru refugiați, a fost eliberat din izolator.

Tot ieri, edilul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că Gîlca a scris cerere de demisie din funcție.

Potrivit CNA, în locațiile supuse perchezițiilor au fost depistate mai multe cutii cu produse alimentare, obiecte și produse de igienă, electrocasnice (cuptoare cu microunde, reșouri electrice, aspirator), saci pentru dormit, veselă și alte bunuri presupus a fi sustrase din depozitul CTPR.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, s-a stabilit că personalul desemnat pentru activitatea CTPR, aflându-se la locul de serviciu, sistematic au sustras produse alimentare și nealimentare (inclusiv electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc.) în proporții considerabile care au fost cumpărate din fondurile externe pentru refugiați”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.