VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Igor Grosu: Stoianoglo va rămâne în istorii țării cu afirmația „Salut, Slava!”

Fostul procuror general, Alexandru Stoianoglo va rămâne în istorii Republicii Moldova cu afirmația „Salut, Slava!” și felul cum un demnitar de stat care trebuie să combată corupția discută la per tu cu pușcăriașii. Declarația a fost făcută la 26 octombrie de președintele Parlamentului, Igor Grosu în timpul unor declarații de presă.

„Ceea ce se invocă pe procedură, într-adevăr în acea perioadă nu exista acea procedură de contestare, acum există, și următorii procurori care vor ocupa această funcție vor putea beneficia de acest cadru legal. Procurorii trebuie să lupte cu bandiții dar nu să se adreseze la per tu”, a spus Igor Grosu.

În cadrul audierilor lui Veaceslav Platon într-un dosar penal preluat de la DIICOT România unde era prezent și Alexandr Stoianoglo, în calitate de procuror general, acesta l-a salutat pe Platon zicând: „Privet, Slava!” 

La 24 octombrie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat încălcarea dreptului la tribunal în cazul suspendării din funcție a fostului Procuror General Alexandr Stoianoglo, și anume dreptul de a contesta decizia Consiliului Superior al Procurorilor, în urma căreia a fost suspendat din funcție.Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.