VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reformele în sectorul mediului și dezvoltarea energiei verzi în Moldova, discutate la Bruxelles

Prioritățile de reformare a sectorului mediului, măsurile de stimulare a economiei cu ajutorul tehnologiei verzi și provocările legate de schimbările climatice au fost discutate la întrevederile premierului Dorin Recean, cu comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, și comisarul european pentru acţiune climatică, Wopke Hoekstra.

La întrevederea cu oficialii europeni, premierul a menționat că reforma sectorului de mediu și acțiuni climatice este una din prioritățile Programului de Asociere Moldova – Uniunea Europeană, fiind stabilit obiectivul național de reducere necondiționată a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 70%, până în anul 2030.

„Republica Moldova este hotărâtă să-și onoreze angajamentele de mediu și acțiuni climatice și vine cu măsuri de modernizare și digitalizare economică. Resursele naturale trebuie să fie utilizate eficient, să fie asigurate activități durabile în industrie și transport și să fie redusă poluarea”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean. 

Șeful Executivului a menționat că guvernul asigură reformarea cadrului de reglementare în domeniul mediului,  în conformitate cu principiile Pactului Verde al UE. Documentul strategic prevede creșterea economică a Europei cu ajutorul tehnologiei verzi și are ca scop atingerea neutralității climatice până în anul 2050.

„Suntem conștienți de dificultățile de implementare a agendei de mediu în circumstanțele de criză cu care se confruntă întreaga lume. Pe de altă parte, creșterea prețurilor la gazele naturale și la produsele petroliere oferă o oportunitate unică de a accelera decarbonizarea durabilă a economiei”, a conchis premierul Dorin Recean. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.