VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Fost deputat, despre retragerea R. Moldova din CSI: Noi am fost permanent o slugă la masa Federației Ruse

Alecu Reniță, fost deputat, semnatar semnatar al Declarației de Independență despre setea cetățenilor de URSS vs setea de UE salută decizia R. Moldova de a denunța Acordul de aderare la Adunarea parlamentară a Comunității Statelor Independente.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, ex-parlamentarul a subliniat că moldovenii mereu au fost priviți drept „o slugă la masa Federației Ruse” și „țara noastră a fost doar în pierdere fiind membru al CSI”.

Din punct de vedere oficial, din punct de vedere al cetățeanului de rând noi am fost permanent un argat la această masă, o slugă la masa Federației Ruse. Ei când au vrut au trecut cu buldozerul peste munca noastră, peste mere, peste fructe, legume. Au vrut și-au bătut joc de noi și au spus că vinul nostru nu e bun nici de vopsit gardurile. Omul care muncește știe ce înseamnă să-i arunci astfel de lucruri în față. În ansamblul, am fost șantajați și economia noastră a fost pusă pe butuci. Dacă ne amintim anul 1998, când s-a produs o inflație strașnică și s-a devalorizat capacitatea leului moldovenesc fiind 90% legați de CSI și Federația Rusă. După 2003, deși s-au îmbrățișat cu Voronin o perioadă, am văzut că șantajul a mers 2005, 2006, nimic nu s-a realizat”, a declarat ex-deputatul.

Totodată, fostul ales al poporului subliniază că R. Moldova nu a câștigat nimic bun de la Federația Rusă nici în perioada când Igor Dodon era președinte, acesta fiind un susținător al politicii lui Vladimir Putin.

Concluzia este că interesele Rusiei sunt de așa natură: nu contează dacă ești loial sau neloial. Ce contează că Dodon a fost mai rău decât o slugă în fața Kremlinului? Ce a câștigat Moldova în perioada lui Dodon din Federația Rusă. Avertismente, o rețea foarte periculoasă din punctul de vedere a penetrării oamenilor Federației Ruse din serviciile speciale în diferite instituții”, a conchis Reniță.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.