VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ambasadorii UE, informați despre progresele R. Moldova în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene

„Republica Moldova depune efort pentru obținerea progresului semnificativ și sustenabil în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene”. Asigurări în acest sens au fost oferite de secretara de Stat, Stela Leucă, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la Chișinău.

În cadrul discuției, Stela Leucă a vorbit despre progresele Republicii Moldova în îndeplinirea Planului de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de către Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„I-am informat pe ambasadorii UE despre progresele înregistrate pe segmentul de implementare a celor 9 recomandări ale Comisiei. În acest sens, Republica Moldova depune efort pentru obținerea progresului semnificativ si sustenabil. Contăm pe faptul că progresele noastre vor contribui la recomandarea Comisiei Europene și decizia ulterioară a statelor membre UE de a lansa negocierile de aderare pană la finalul anului 2023”, a declarat secretara de stat Stela Leucă.

Potrivit MAEIE, o atenție specială a fost acordată reformei justiției, deoligarhizării și consolidării capacităților administrative.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.