VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Expert: Dacă se sistează gazul pe gratis regiunii transnistrene, ei au la dispoziție 2-3 luni până când falimentează

Din moment ce se sistează gazul pe gratis regiunii transnistrene ei au două luni, maxim trei, până când falimentează și nu vor avea cu ce plăti pensii, salarii, nu vor avea cu ce cumpăra produse”. Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei de expertul în energetică Sergiu Tofilat.

În acest caz vom ajunge la etapa când noi va trebui să reintegrăm acest spațiul constituțional al Republicii Moldova sau lăsăm și nu facem nimic. Oamenii de acolo nu vor sta să moară de foame, dar vor veni încoace să caute adăpost. Astfel, noi generăm o criză umanitară. Acel teritoriu ce facem cu dânsul? Ideea este că trebuie să elaborăm un plan de reintegrare a regiunii transnistrene. Acum a apărut fereastra de oportunitate istorică de a reunifica malurile, să rezolvăm conflictul transnistrean”, a explicat expertul.

Menționăm că astăzi, în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție jurnalista Valentina Ursu discută cu expertul în energetică Sergiu Tofilat despre faptul că Putin e deranjat că Moldova își stochează gazul în Ucraina, despre amenințările lui Andrei Spînu de a da Gazpromul în judecată, despre scheme de corupție în energetică, despre cum reușește malul drept să asigure cetățenii cu gaz, despre ce se va întâmpla dacă Gazprom sistează gazul pentru Moldova, dar și despre interconectarea cu România.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.