VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO EXCLUSIV/ Mihail Podoleak: Pierderea războiului de către Rusia va permite Moldovei să recapete controlul asupra regiunii transnistrene

Rusia duce un război în stil terorist, bombardând, în mare parte, instituții și obiective civile, dorind, totodată, să lipsească Ucraina de resurse umane, cum ar fi apă, căldură și energie electrică. Declarația îi aparține consilierului principal al președintelui ucrainean, Mihailo Podoleac.

Vocea Basarabiei: De treizeci de ani deja armata Federației Ruse se află ilegal pe teritoriul Transnistriei. Din experiența Ucrainei, dar și a altor țări, cum ar putea Moldova să își recapete integritatea teritorială și controlul asupra malului stâng al Nistrului?

Mihail Podoleak: Bună întrebare și ține de aspectul strategic, geopolitic al spațiului dat. Sunt convins că unica soluție de rezolvare a acestei probleme este pierderea Rusiei a războiului cu Ucraina. Suntem siguri de fapt că așa și va fi. Noi ne vom recăpăta teritoriile pierdute din 2014 încoace. Mă refer la Crimea, Donetsk și Lugansk. Pentru noi este esențial să restabilim integritatea teritorială inițială a Ucrainei. Îndată ce Rusia va pierde războiul, în interiorul țării vor începe procese de modernizare, iar atunci multe state care au avut de suferit din cauza agresivității Rusiei, inclusiv Moldova care are o armată străină pe teritoriul său și nu a putut să se dezvolte în toți acești ani din punct de vedere economic și politic, va avea posibilitatea la fel ca și Georgia să lichideze din punct de vedere juridic enclavele ilegale create de Rusia în interiorul statului propriu.

Urmăriți interviul integral cu Mihail Podoleak, consilierul președintelui ucrainean în exclusivitate astăzi la 22:00 la TV și live pe voceabasarabiei.md

Interviu realizat de Octav Tarlapan

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.