VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Ex-primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, și-a anunțat revenirea pe scena politică: „Dăm restart Partidului Nostru la nivel național”

Fostul primar al orașului Bălți, liderul partidului „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, cel care după alegerile parlamentare anticipate din 2021 a renunțat la mandatul de primar al orașului Bălți și s-a retras din politică, a anunțat joi, 19 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, că revine pe scena politică din R. Moldova.

Ex-primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că va da „un restart al Partidului Nostru la nivel național”.

„Dacă nu vor fi luate decizii de urgență și nu va fi creat un Guvern anticriză pentru a salva R. Moldova, noi vom fi nevoiți să ajungem la alegeri parlamentare anticipate. Eu sunt sigur că (alegerile parlamentare anticipate) vor avea loc înainte de alegerile locale din 2023. Noi nu putem sta la o parte când în R. Moldova nu se realizează nimic. Noi astăzi trebuie să devenim un centru economic pentru a sprijini cetățenii R. Moldova și pe cei care suferă astăzi în Ucraina din cauza războiului. Dăm restart Partidului Nostru la nivel național și merg în toată țara pentru a crea un partid puternic, sănătos, ca atunci când vom veni la guvernare să nu scrie despre noi pe Facebook ce se scrie despre guvernarea de astăzi”, a declarat Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, în cadrul Congresului „Partidului Nostru”, care va fi organizat în scurt timp, membrii formațiunii politce vor lua o decizie cu privire la alegerile locale din 2023.

La scrutinul parlamentar din iulie 2021, Blocul electoral al lui Renato Usatîi nu a trecut pragul electoral de 7% pentru a accede în Parlament, obținând un scor de 4,10% din sufragii. Atunci, Usatîi a anunțat că se retrage din politică și renunță la mandatul de primar al municipiului Bălți.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.