VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Abaterile comise în trafic constatate de sistemul „Eunomia Trafic”, fără implicarea polițiștilor

Sistemului inovativ „Eunomia Trafic”, este testat de oamenii legii pe drumurile din țară. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP) sistemul respectiv va perfecționa procesul de documentare a încălcărilor rutiere, fără implicarea polițiștilor.

Mașina inteligentă este dotată cu cititor de numere și cameră de 360 grade, ceea ce permite constatarea tehnică și științifică a abaterilor comise în trafic din ambele sensuri de circulație, prin monitorizarea și scanarea numerelor de înmatriculare ale unităților de transport din trafic, iar ulterior fixarea automată a acestora. 

 • Sistemul poate constata:
 • depășirea limitei de viteză
 • neacordarea priorității legale pietonilor
 • purtarea convorbirilor telefonice în timpul deplasării
 • încălcarea regulilor de oprire și staționare a vehiculelor
 • provocarea situațiilor accidentare
 • identificarea mijloacelor de transport care nu au fost supuse inspecției tehnice periodice 
 • automobilele aflate în căutare, dar și alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. 

IGP menționează că, sistemul a fost preluat în vederea sporirii capacității Poliției de monitorizare a respectării regulamentului circulației rutiere de către participanții la trafic, dar și dezvoltarea practicilor europene privind constatarea contravențiilor.

Mașina inteligentă va fi testată pe o perioadă de două luni, iar la intervale periodice de timp oamenii legii vor prezenta statistica încălcărilor constatate în trafic.

Autor

 • Pusca Silvia

  Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.