VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Doina Gherman, indignată că opoziția răspândește falsuri privind crearea biroului de integrare europeană

Vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman, se arată indignată de faptul că opoziția răspândește falsuri privind crearea biroului de integrare europeană.

În acest sens, aceasta a subliniat în cadrul ședinței Parlamentului că „este important să fie consolidate eforturile și capacitățile în jurul acestui proiect de țară – integrarea europeană”.

Opoziția, din păcate, a început deja să răspândească falsuri referitor la crearea biroului de integrare europeană, inclusiv la canalele de televiziune. Crearea biroului nu este o inovație în Republica Moldova. Este o practică implementată cu succes în toate statele membre UE, printre care România, care a creat Ministerul Integrării Europene, Bulgaria care a contat pe Institutul European. La fel, Croația a creat un minister separat pentru integrare europeană.

Suntem într-un moment crucial pentru Republica Moldova și de aceea este important să ne consolidăm eforturile și capacitățile în jurul acestui proiect de țară – integrarea europeană. Dincolo de volumul uriaș de lucru în acele 35 de capitole de negociere cu privire la alinierea legislației naționale la acquis-ul comunitar, este extrem de important să contăm pe acest birou pentru a comunica eficient cu cetățenii Republicii Moldova, să le putem explica despre progresele realizate și despre beneficiile tuturor moldovenilor în procesul de aderare al UE”, a declarat vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman.

Amintim că ieri, Parlamentul a numit-o pe deputata Doina Gherman în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Până acum, Doina Gherman a deținut funcția de președintă a Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.