VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Cum a dus războiul Rusiei din Ucraina la desființarea unei trupe ska punk din Viena

​Trupa austriacă de ska punk Russkaja și-a anunțat desființarea din cauza amenințărilor și a temerilor privind siguranța membrilor pe fondul războiului din Ucraina, relatează The Guardian.

Trupa Russkaja formată din șase bărbați și o femeie și a început activitatea la Viena în urmă cu 18 ani. Trupa cu nostalgii sovietice s-a bucurat de un mare succes în SUA, aceasta caracterizându-se ca o formație care cântă „Russian Turbo Polka Metal”.

„Prezentat ca pro-rus în ciuda condamnării noastre” a invaziei Ucrainei, „grupul nostru Russkaja a devenit o țintă zilnică pe internet”, a declarat sâmbătă pe Facebook trupa, care include un rus și un ucrainean.

„Imaginile sovietice au fost distruse pentru totdeauna… [și] războiul din Ucraina pe care Rusia l-a început la 24 februarie 24 2022 nu ne mai permite să le folosim în mod satiric”, a scris Russkaja, potrivit Hotnews.ro.

„Și atunci ne temem pentru siguranța formației noastre și nu vrem să se întâmple ceva grav în timpul unui spectacol.”

La început, trupa – care are printre sloganuri și „pace, dragoste și russian roll” – a decis să continue să cânte, arătându-și în mod clar sprijinul pentru Kiev.

Dar logo-ul său are forma unei stele roșii, solistul său este din Moscova și unele dintre versurile sale, precum „Rușii au sosit”, au trebuit să fie rescrise.

Semnele de ostilitate s-au înmulțit și „nimeni din acest grup nu mai vrea să reprezinte ceva care, într-o perioadă ca a noastră, este asociat exclusiv cu războiul, moartea, crima și vărsarea de sânge”, a adăugat Russkaja.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.