VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Cu trei zile înainte de accidentul aviatic, Prigojin vorbeşte despre posibile amenințări la adresa vieții sale

O înregistrare video recent apărută în spațiul public cu liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, pretinde că îl arată pe acesta în Africa, cu doar câteva zile înainte de moartea sa, vorbind despre pretinse speculații în legătură cu amenințările la adresa securității sale, relatează Reuters.

„Pentru cei care se întreabă dacă sunt viu sau nu, cum mă simt – chiar acum este weekendul, a doua jumătate a lunii august 2023, sunt în Africa”, spune Prigojin în scurta înregistrare video publicată de canalul Telegram Grey Zone, care este afiliat grupului său Wagner.

„Aşa că pentru cei cărora le place să discute despre lichidarea mea, despre viața mea privată, despre cât câştig sau despre orice altceva: totul este în regulă”, adaugă el făcând un gest din mână.

Reuters precizează că nu a putut verifica locul sau data înregistrării video, care a fost realizată într-un vehicul în mişcare. Îmbrăcămintea şi pălăria de camuflaj a lui Prigojin, precum şi ceasul de la mâna dreaptă, se potrivesc cu aspectul său dintr-o înregistrare video publicată la 21 august, despre care acesta a susţinut, de asemenea, că a fost filmată în Africa.

Referirea sa la „weekend” ar însemna că acest clip trebuie să fi fost realizat pe 19 sau 20 august, cu doar trei sau patru zile înainte ca el şi alte figuri de top ale grupului Wagner, precum şi patru gărzi de corp, să-şi piardă viaţa într-un accident de avion, la nord de Moscova, în data de 23 august.

Pe de altă parte, comentariile sale din videoclip par să arate că Prigojin era conştient că există riscuri la adresa vieţii sale.

Prigojin a condus în iunie o revoltă a mercenarilor Wagner împotriva conducerii forţelor armate ruse, pe care o critica în termeni duri. El a fost înmormântat marţi în cimitirul Porohovskoe din oraşul său natal, Sankt Petersburg

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.