VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Iurie Ciocan: Îi îndemn pe membrii CEC să înceteze practica de bâtă electorală sau ”miliție electorală”

Fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan îi îndeamnă pe actualii membri ai CEC să construiască relațiile de colaborare cu partidele politice și să nu acționeze ca „miliție electorală”. Ciocan susține că, dimpotrivă, după exemplele Uniunii Europene trebuie să fie create punți de dialog și relații colegiale. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

„Îi îndemn să construiască relații colegiale, relații de colaborare cu partidele politice, să înceteze practica asta de bâtă electorală, bâtă politică, „miliție electorală”. Nu este bună. Ea nu aduce rezultate. Mentalitatea, ori practica „eu sunt boss-ul și tu ești supusul” nu merge. Noi ne dorim un parcurs european, noi ne dorim să avem un stat membru al Uniunii Europene. Eu îmi doresc calea cea mai scurtă – prin Unirea cu România, dar toți ne gândim spre Uniunea Europeană. Și dacă vrem acolo, în Uniunea Europeană, haideți să procedăm ca în Uniunea Europeană”, a declarat Iurie Ciocan, citat de ziua.md.

Fostul președinte al CEC a mai criticat prevederile din noul Cod Electoral, care, printre altele, interzic votarea în locul aflării persoanelor care și-au schimbat domiciliul sau viza de reședință cu mai puțin de trei luni înainte de data alegerilor, dar și o altă modificare prin care rezultatele alegerilor locale vor fi aprobate de consiliile electorale de circumscripție. Doar în cazul în care va apărea o contestație, abia atunci vor interveni instanțele de judecată.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.