VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Comandantul Forțelor Aeropurtate ruse, dezvăluie numărul militari de elită răniți în Ucraina. Mesajul șters imediat!

Comandantul Forțelor Aeropurtate ale Rusiei, Generalul Mihail Teplinski, a dezvăluit într-un mesaj public câți parașutiști ruși au fost răniți în războiul din Ucraina, înregistrarea fiind apoi ștearsă de pe site-urile rusești, potrivit The Moscow Times, citat de Hotnews.

„Peste 5.000 de parașutiști răniți s-au întors pe front după îngrijiri medicale, și alți peste 3.500 dintre răniții noștri au refuzat să părăsească linia frontului”, a declarat el într-un mesaj video transmis miercuri, cu ocazia împlinirii a 93 de ani de la fondarea acestei ramuri a forțelor armate ruse.

Mesajul publicat miercuri dimineața de Zvezda, televiziunea forțelor armate ruse, pe site-ul său, a fost șters câteva ore mai târziu, potrivit sursei citate. Înregistrarea video a fost eliminată și de pe canalul de Telegram al Zvezda însă a fost salvată de unii internauți ruși.

Oficialul rus însă nu a precizat câți parașutiști ruși au fost uciși în luptă dar numărul de răniți este uriaș, ținând cont că Forțele Aeropurtate ale Rusiei numărau în jur de 40.000 de militari de elită înainte de declanșarea războiului din Ucraina anul trecut. Se crede că efectivele lor au fost sporite cu alte 5.000 de trupe după începerea „operațiunii militare speciale”.

Ultima oară când ministerul rus al apărării a publicat un bilanț al pierderilor pe care susține că le-a suferit în Ucraina a fost în septembrie anul trecut, când a declarat că 5.937 de militari ruși au fost uciși în lupte. Majoritatea analiștilor au susținut că această cifră este fantezistă și pură propagandă. Este posibil însă ca și cifra dezvăluită de Teplinski în mesajul său video de miercuri să fi fost „umflată” pentru a ilustra eroismul parașutiștilor ruși.

Oricare ar fi situația, se crede că trupele aeropurtate ale Rusiei au suferit pierderi uriașe în timpul războiului după ce au fost folosite în atacuri care mai degrabă ar cădea pe umerii infanteriei motorizate. Ministerul britanic al apărării vorbea încă din luna mai a anului trecut de o denaturare „șocantă” a acestor unități de elită cu mercenari Wagner încă din luna mai a anului trecut.

Un document intern scurs pe canalele de Telegram rusești în iunie anul acesta arată de asemenea că dezertările au devenit o problemă inclusiv în rândul trupelor aeropurtate trimise de Vladimir Putin în Ucraina în condițiile în care acestea au continuat să înregistreze rate mari ale pierderilor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.