VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul, discuții despre securitatea regională cu reprezentanții Congresului SUA

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere la Guvern cu trei membri ai Comisiei pentru servicii militare, care se care se află în vizită oficială în Republica Moldova. La întrevedere, șeful Guvernului a apreciat sprijinul ferm al SUA, inclusiv prin intermediul proiectelor de dezvoltare, în susținerea economiei naționale și a parcursului ireversibil de integrare europeană a țării noastre.

 „Apreciem faptul că acest sprijin a crescut din februarie anul trecut, după ce Rusia a declanșat războiul său brutal împotriva prietenilor noștri ucraineni. Suntem recunoscători Statelor Unite pentru rolul semnificativ pe care îl joacă în susținerea democrației noastre tinere”, a menționat premierul Dorin Recean.

 În contextul situației de securitate din regiune, oficialii s-au referit la amenințările hibride, inclusiv la tentativele de destabilizare a instituțiilor de stat, efortul autorităților de a lua acțiuni prompte și eficiente pentru menținerea păcii și stabilității în Republica Moldova. Prim-ministrul Dorin Recean a vorbit delegației americane despre revizuirea strategiei naționale de securitate și responsabilitatea Guvernului de a continua agenda de reforme și modernizare a țării în beneficiul cetățenilor.

 Șeful Guvernului a salutat și suportul recent al Guvernului SUA pentru Armata Națională, care include echipament și armament modern, însemnând condiții mai bune de instruire pentru efectivul militar în cadrul exercițiilor, antrenamentelor și misiunilor de menținere a păcii.

 La rândul lor, reprezentanții delegației americane au declarat că Congresul SUA sprijină neclintit eforturile de reformă din Republica Moldova, iar Statele Unite vor continua să susțină o Moldovă sigură și democratică în calea sa de integrare europeană.

 De asemenea, în cadrul programului de la Guvern, membrii delegației au vizitat și expoziția „Basarabenii în Gulag”, în semn de respect pentru familiile cetățenilor deportați în perioada ocupației sovietice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.