VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Ciucă: Aderarea României la Schengen va intensifica sprijinul pentru Republica Moldova

Aderarea României la Schengen va facilita demersurile UE de a sprijini Ucraina şi Republica Moldova”. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, de premierul României, Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferințe comune cu comisarul european pentru piață internă, Thierry Breton.

Am discutat cu domnul comisar subiectul Schengen, care este foarte important nu doar pentru țara noastră, ci pentru întreg ansamblul de măsuri care se iau la niveluri europene, și, odată ce vom dobândi acest statut, există o serie întreagă de aspecte care facilitează toate demersurile care se iau la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor de sprijin al tuturor țărilor de pe Flancul Estic, precum și al Ucrainei și Republicii Moldova”, a menționat premierul României.

Totodată, în cadrul întrevederii cei doi oficiali au convenit să-și aducă aportul în procesul de aderare al Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

”Doresc să vorbesc și despre aspectul pe care l-am explicat domnului comisar în legătură cu relevanța pe care țara noastră ar căpăta-o în momentul în care ar deveni membru Schengen. Nu există niciun fel de dubiu că aici nu este vorba doar de libertatea de mișcare a cetățenilor, aici discutăm de libertatea de mișcare a afacerilor și a serviciilor, aspect care într-adevăr va facilita inextenso eforturile care se fac la nivelul Uniunii Europene pentru a sprijini atât Ucraina, cât și Republica Moldova. Și pentru că am făcut referire la cele două țări, am convenit, de asemenea, să ne aducem aportul nostru la tot ceea ce înseamnă procesul de aderare al Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a mai spus Ciucă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.