VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Cetățenii afectați de intemperii primesc în continuare ajutoare: Un nou lot a ajuns la Soroca

Un nou lot de ajutoare cu materiale de construcție a ajuns la Soroca și alt lot urmează să ajungă în localitățile din raionul Edineț, informează IGSU. Salvatorii continuă să transporte și să livreze bunurile materiale pe la gospodăriile oamenilor a căror locuințe au fost distruse de intemperiile înregistrate în luna iulie curent.

Astfel, în dimineața zilei 03 august, 6 unități de tehnica din cadrul IGSU și 7 din cadrul Forțelor armate, încărcate cu 3345 foi de ardezie s-au îndreptat spre Soroca și Edineț. Aici, materialele de construcție vor fi distribuite localnicilor, pentru efectuarea lucrărilor de reparație a locuințelor, dar și edificiilor publice.

Pompierii, carabinierii, dar și angajații Armatei Naționale vor oferi și o mână de ajutor persoanelor în etate, pentru reparația caselor care au fost distruse de rafalele de vânt și ploile cu grindină.

Potrivit IGSU, până la momentul actual, în raionul Edineț și Dondușeni, în total au fost distribuite 12975 foi de ardezie și 240,7 m3 de cherestea. Mai mult, în raionale Rîșcani, Hîncești și Drochia au fost livrate în total 112,37 m3 de cherestea.

Amintim, că începând cu data de 28 iulie 2023, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, Guvernul Republicii Moldova acordă ajutoare materiale celor 74 de localități din 6 raioane ale țării care au fost afectate de intemperiile înregistrate în perioada 25-26 iulie curent.

Prim-ministrul Dorin Recean a solicitat astăzi grăbirea procesului de livrare a materialelor și oferirea ajutorului necesar persoanelor afectate de ploile puternice, după ce a inspectat activitățile de reabilitare a clădirilor publice și a locuințelor avariate de intemperii din orașul Cupcini, raionul Edineț. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.