VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ BOOKFEST: Un popor care citește, care este apropiat de carte, neapărat, produce oameni de valoare care să asigure prosperitatea și bunăstarea poporului.

Material realizat de Olga Soroceanu

În cea de a treia zi a salonului internațional de carte Bookfest, Vocea Basarabiei a discutat cu mai mulți vizitatori pentru a afla părerea acestora despre relevanța lecturii în era digitală. Mai puteți vizita și astăzi salonul de carte pentru a achiziționa cărțile dorite.

NINA CORCINSCHI
critic literar

Cred că trebuie să mizăm tot mai mult pe carte, pentru că cartea, lectura, cultura asigură ascensiunea unui popor, vizibilitatea acestuia pe scara internațională. Un popor care citește, care este apropiat de carte, neapărat, produce oameni de valoare care să asigure prosperitatea și bunăstarea poporului.

SIMION BULAI
vizitator al târgului Bookfest

Fiind întrebat dacă se mai citesc cărțile în această eră… Da, se citesc și la noi în țară… Eu primesc, aflându-mă în Spania, chiar primim ziarul ,,Literatura și Arta”, care o transmitem din mână în mână. E un păcăt! Atâta literatură se face, atâtea lecții ale vieții se dau în literatură, care noi nu le observăm… Mai bine [privim] un film. Opriți-vă! Citiți! Cine știe carte are patru ochi.

VICTOR GOTIȘAN
expert în mass-media și comunicare

Pentru mine, de exemplu, cartea este unul dintre lucrurile la care nu aș putea să renunț. Acestea sunt: cartea, prietenii și un vin bun. Pentru că îmi place, îmi place să citesc, în primul rând. Îmi place să îmi umplu timpul liber cu cititul și pentru că te dezvoltă.

În mare parte, încerc să mă pricopsesc cu câte minim trei, patru cărți pe lună.

Ce le-ați sugera celor care nu iubesc lectura?

Să încerce să-și găsească niște cărți care să înceapă sa le cultive dragostea față de carte. Eu le-aș propune, de exemplu, să înceapă cu poveștile, cu un același Dumas sau Jules Verne, și treptat să o ia mai încet, descoperind multe alte cărți.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.