VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Aproape șase milioane de țigări, camuflate într-un camion, depistate la vama Costești. Șoferul, cetățean al Ucrainei, reținut

Ofițerii Serviciului Vamal de comun cu procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au anihilat o tentativă de contrabandă la ieșirea de vest din țară, în nord, prin postul vamal Costești – aproape șase milioane de țigarete, de diferite mărci comerciale și cu timbru de acciz autohton.

Potrivit PCCOCS, miercuri, 10 august, aproximativ la orele 08:25, în zona de control vamal a postului vamal Costești s-a prezentat un camion ce transporta din Ucraina spre România cărbune din lemn. Acesta avea aplicat sigiliu vamal pe remorcă, așa cum camionul se afla în tranzit – spațiu în care fusese camuflată marfa de contrabandă.

În baza informației operative a fost dispusă efectuarea controlului fizic detaliat, inclusiv prin scanare. Imaginile obținute au semnalat suspiciuni referitor la natura mărfurilor declarate și respectiv transportate.

Oamenii legii au dispus eliminarea sigiliului vamal și au verificat compartimentul marfar, iar în rezultat au depistat camuflate de-a lungul prelatei, după saci, 600 cutii, în care se aflau 299.996 pachete de țigări cu timbru de acciz autohton.

Ulterior reținerii camionului, oamenii legii au dispus efectuarea perchezițiilor la un depozit din raionul Edineț, unde a fost depistat același tip de cărbune din lemn, transportat oficial în camion. Acolo, a fost stabilită prezența altor 100.000 de pachete de țigări, care conțin două milioane de țigări de aceeași marcă și care ar fi urmat și ele să facă obiectul  transportării ilegale.

În momentul reținerii, șoferul, un bărbat în vârstă de 59 ani, cetățean al Ucrainei, a refuzat să ofere informații echipei de investigație și a evitat să facă declarații. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală, rezultatele cărora vor permite de a decide în privința măsurii preventive, timp în care bărbatul se prevalează de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.

În ceea ce privește marfa și mijlocul de transport, acestea au fost indisponibilizate, până la luarea unei decizii pe caz.

În continuare, procurorii PCCOCS de comun cu Serviciul Vamal și SIS întreprind tot spectrul de măsuri necesare pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.