VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Angajări în Franța: două persoane, reținute după șantajarea cu 4 000 de euro a unui concetățean

Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță despre reținerea a doi bănuiți de șantaj împotriva unui concetățean care i-a găsit unuia din ei o ofertă de muncă, în Franța, în 2021.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul care a beneficiat de oferta de muncă din Franța nu și-ar fi primit salariul de 4.000 euro de la angajatorul recomandat în domeniul construcțiilor de către omul de afaceri din Franța șantajat. Așa cum compania în care muncitorul a fost angajat a falimentat, acesta i-a imputat această datorie omului de afaceri care-l ajutase să-și găsească serviciul (chiar dacă acesta nu garantase onorarea condițiilor de muncă de  către angajator). Astfel, bărbatul rămas fără salariu a recurs la serviciile altui bănuit, care pretindea că ar acționa sub patronajul unui așa-zis „hoț în lege” din Georgia. 

Potrivit PCCOCS, în toamna lui 2023, cei doi au creat un grup de comunicare video, prin aplicații mobile, cu victima din Franța care-l ajutase pe unul din bănuiți să-și găsească locul de muncă. Acolo, bănuitul conectat la lumea criminală efectua apeluri în grupul în care era inclus și intermediarul din Franța, pe care-l amenința cu răfuială fizică, în prezența persoanelor de origine asiată. 

Pentru ca să-și apere drepturile, la revenirea în vizită din Franța în Moldova, victima a depus o plângere împotriva autorilor și organizatorilor șantajului, cu anexarea înregistrărilor audio a amenințărilor prin aplicația mobilă. Au urmat percheziții în Chișinău și Călărași, cu susținerea angajaților „Fulger,” la domiciliile celor doi bănuiți, cu vârste de 39 și 41 de ani.

Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale urmează să determine necesitatea aplicării arestului pentru 30 de zile în privința bănuiților, care continuă să beneficieze de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.