VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Ambasadorul UE în Moldova, de Ziua Tineretului: „Tinerii sunt cei care pot face schimbarea”

În contextul Zilei Internaționale a Tineretului, marcată anual la 12 august, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks a venit cu un mesaj către tineri. În cadrul unui spot video, diplomatul european alături de tinerii din Republica Moldova au menționat despre domeniile prioritare ale tineretului, cum se pot implica tinerii în viața societății și cum aceștia pot contribui la dezvoltarea comunităților.

Ambasadorul Mažeiks i-a încurajat pe tineri să fie acele forţe motrice ale schimbării și să devină etaloane ale unei vieţi sustenabile, pentru că ei, tinerii, „sunt liderii de azi care construiesc Moldova de mâine – o țară modernă, o țară europeană”.

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a desemnat, în anul 1999, data de 12 august – Ziua Internaţională a Tineretului. Pe parcursul ultimilor două decenii, celebrată la nivel mondial, ziua de 12 august este promovată drept sărbătoarea anuală a tinerilor, femei şi bărbaţi, ca parteneri esenţiali în schimbare şi ca oportunitate de a creşte gradul de conştientizare cu privire la provocările şi problemele cu care se confruntă tinerii din întreaga lume.

Ziua Internațională a Tineretului aduce problemele și provocările tinerilor în atenția comunității internaționale și, de asemenea, sărbătorește potențialul tinerilor ca parteneri în societatea globală actuală.

Uniunea Europeană este principalul partener al Republicii Moldova și încurajează participarea activă a tinerilor în activitățile sociale, în ocuparea forței de muncă, prin antreprenoriat social, incluziune socială, învățământ și educație.

2022 a fost declarat de Uniunea Europeană Anul European al Tineretului, iar 2023 – Anul European al Competențelor. Obiectivul acestor doi ani este de a implica tinerii și a include prioritățile acestora în elaborarea politicilor viitoare. Totodată, a da un nou impuls învățării pe tot parcursul vieții, permițându-le tinerilor să contribuie la tranziția verde și la cea digitală, sprijinind inovarea și competitivitatea.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.