VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ „Afacere” cu cafea contrafăcută: Mărfuri în valoare de 300.000 de lei, ridicate de polițiști

Activitatea infracțională a unui grup criminal organizat, specializat în contrabanda și contrafacerea cafelei, a fost destructurată de oamenii legii.

Astăzi, oamenii legii au desfășurat patru percheziții la domiciliul și în autoturismul unuia dintre suspecți, un bărbat de 46 de ani din raionul Ocnița.

În rezultatul perchezițiilor, polițiștii au ridicat: 240 de kg de cafea solubilă fără acte de proveniență, 250 de pachete cu cafea de 400 grame ambalate cu inscripția unei mărci comerciale internaționale de cafea, un aparat de sigilare a pachetelor, 171 de ambalaje goale predestinate ambalării cafelei și mai mulți saci și cutii cu urme vizibile de cafea, mijloace financiare dobândite din activitatea ilegală: 4 000 de euro, 600 de dolari și 36 000 de lei.

 Valoarea estimativă a mărfurilor ridicate constituie circa 300.000 de lei.

Acestea au fost depistate în lipsa actelor ce ar demonstra proveniența legală, existând suspecția că ar fi fost introduse ilegal în țară prin contrabandă, iar ulterior contrafăcute.

 Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă amendă în mărime de la 27.500 la 47.500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.