VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovean stabilit în Israel: Aici nu se fuge de armată și de război, ci din contra, s-au înrolat mai mulți decât au fost chemați

Armata efectivă a Israelului a mobilizat în două zile 300 de mii de soldați. Aici nu se fuge de armată și de război, ci din contra, s-au înrolat mai mulți decât au fost chemați. Declarația a fost făcută de Victor Suruceanu, persoană cu dublă cetățenie, israeliano-moldoveană, stabilit de 18 ani în Israel, într-un interviu pentru Vocea Basarabiei.

Moldoveanul a precizat că a doua zi după ce gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac fără precedent împotriva Israelului, avioane din Statele Unite și din Europa pline cu băieți israelieni care lucrau peste hotare, la odihnă sau la învățătură, au revenit în Israel să-și apere țara. Acesta susține că situația este cu mult mai gravă decât în războaiele precedente.

„Populația e deprinsă cu asemenea conflicte, periodic, la 2-3 ani numaidecât avem ceva de genul acesta, dar nu era așa de grav, aruncau câte-o salvă de obuze reactive. Acum dintr-odată dau câte 25-30, adică pentru ca să nu intercepteze sistemul „cupola de fier” care se pare că poate intercepta 20 de rachete. Dacă dau mai mult de 20, ei nu reușesc să le intercepteze și următoarele 4, 5, 6, 10 cad pe oraș. Asta este realitatea”, a spus Victor Suruceanu.

Moldoveanul stabilit de 18 ani în Israel a declarat că în prezent lucrează voluntar fiindcă mulți cetățeni străini care lucrau îngrijitori pentru bătrâni au plecat în țările lor. Acesta însă nu exclude că dacă va fi nevoie va pune mâna pe armă ca să apere Israelul, fiind ofițer în rezervă, comandant de baterie în artileria reactivă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.