VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Viceprim-ministrul Nicu Popescu participă la cea de-a doua reuniune a Dialogului R. Moldova – UE în domeniul politic și de securitate

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru în perioada 23-24 martie la Bruxelles, Regatul Belgiei. Ministrul de externe va participa la cea de-a doua reuniune a Dialogul la nivel înalt Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că dialogul este un cadru de cooperare între Republica Moldova și UE care se concentrează pe domeniul securității, dar și provocările legate de situația securității regionale și impactul umanitar și economic al acesteia asupra Republicii Moldova. 

Dialogul va pune accent pe identificarea căilor concrete pentru întărirea rezilienței țării noastre, în special în ceea ce privește securitatea cibernetică, combaterea dezinformării și consolidarea cooperării în cadrul Instrumentului European pentru Pace (European Peace Facility), precum și cooperarea mai strânsă pentru combaterea amenințărilor hibride.

În marja vizitei de lucru de la Bruxelles oficialul moldovean va avea întrevederi cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE; cu membrii cabinetului președintelui Comisiei Europene și șeful cabinetului președintelui Consiliului European. Acesta va prezenta progresul în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene și armonizare a legislației naționale cu cele ale UE. 

Ministrul de externe Nicu Popescu va discuta și organizarea la 1 iunie de către Republica Moldova a summitului Comunității Politice Europene.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.