VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Veste rea pentru fumători! Țigările se scumpesc de la 1 aprilie

Veste proastă pentru fumători. Din 1 aprilie se scumpesc țigările. Astfel, un pachet de țigări nu va putea fi comercializat la un preț mai mic de 38,5 lei, adică cu circa 3,5 lei mai scump decât în prezent, informează Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

Începând cu 1 aprilie 2024, intră în vigoare noi modificări la Codul Fiscal al Republicii Moldova. Astfel, cota minimă a accizei pentru 1000 de unități de țigări sau țigări de foi constituie 1318,62 lei, astfel încât prețul de referință pentru un pachet ce conține 20 de unități de produs constituie 38,5 lei.

Potrivit Codului Fiscal, prețul de referință pe pachet este determinat de cota minimă a accizei pentru 1000 de unități de țigări sau țigări de foi, și anume 1318,62 lei pentru anul 2024.

Astfel, prețul minim de vânzare pentru un pachet cu 20 de țigări este stabilit la 38,5 lei, iar modificările de prețuri vor avea loc până la 1 aprilie.

SFS atenționează că este interzisă vânzarea de către orice persoană a țigaretelor şi a ţigărilor de foi la preţ mai mic decât cel de referință de 38,5 lei. Orice încălcare a acestei prevederi atrage sancțiuni conform Codului Fiscal, cu amenzi cuprinse între 30% și 50% din valoarea țigaretelor și/sau a țigărilor de foi aflate în stoc la momentul controlului, pornind de la prețul de referință.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.