VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenție! Gheața de pe lacuri este fragilă și puteți cădea în apă. Avertismentul salvatorilor


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice. Astfel, salvatorii avertizează cetățenii că gheața fragilă pe suprafața bazinelor acvatice prezintă un pericol pentru viață, în special când temperaturile aerului oscilează între minus și plus.

Mai mult, oamenii sunt îndemnați să evite aflarea pe gheața iazurilor și râurilor, dacă stratul nu depășește 7-10 centimetri. 

Amatorii de pescuit sunt rugați să fie foarte prudenți și să respecte regulile de comportament pe gheață, iar în timpul deplasării și pescuitului în grup să păstreze distanța de cel puțin 3-5 metri unul de la altul. Totodată, pescarii sunt îndemnați să fie echipați cu mijloace de salvare, să aibă la dispoziție o funie de 12-15 metri, o bârnă lungă și o scândură lată.

De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată minorilor, care sunt cei mai expuși riscului de prăbușire sub gheață. În acest sens, maturii sunt îndemnați să interzică copiilor aflarea și jocul pe gheața bazinelor acvatice, dar și patinajul sau plimbările cu sania.

Totodată, în vederea evitării cazurilor tragice, nu se permite aflarea pe mal, unde sub zăpadă pot exista fisuri, găuri sau aer acumulat sub stratul format, fiind pericol de prăbușire. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.