VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Veste proastă pentru ruși: Ucraina va avea curând propria fabrică de drone turcești Bayraktar

Guvernul ucrainean a aprobat recent un acord bilateral privind construcția uzinei Bayraktarov din Ucraina și l-a trimis Parlamentului pentru ratificare, a declarat Vasily Bodnar, ambasadorul Ucrainei în Republica Turcia, într-un interviu pentru RBC-Ucraina.

„Proprietarul Baykar a înființat o companie ucraineană în Ucraina, care a cumpărat deja un teren. Ei au elaborat deja un proiect pentru uzină și intenționează să îl pună în aplicare până la sfârșitul anului, deoarece a fost literalmente responsabilitatea personală a proprietarilor companiei de a stabili producția în Ucraina”, a declarat diplomatul, potrivit TASS.

Bodnar a explicat că dronele fabricate în noua fabrică vor folosi componente ucrainene: „Majoritatea modelelor care vor fi fabricate la uzină vor avea componente fabricate în Ucraina: motoare, alte piese de schimb, roți, o mulțime de alte lucruri de înaltă tehnologie pe care le avem și care pot fi folosite pentru aceste aeronave”, a adăugat el.

La 19 iulie, guvernul ucrainean a aprobat un proiect de lege privind ratificarea acordului cu Turcia privind cooperarea în domeniul tehnologiilor înalte, al aviației și al sectorului spațial, care va face posibilă construirea unei uzine de producție și service Bayraktar în Ucraina.

Luna trecută, Haluk Bayraktar, șeful producătorului turcesc de drone Baykar, a exclus categoric posibilitatea livrării de armament Rusiei, afirmând că atât Ankara cât și compania sa susțin Ucraina în războiul său cu Moscova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.