VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Veaceslav Ioniță explică cum a reușit să aibă cel mai mic consum de gaze în noiembrie 2022

Expertul economic Veaceslav Ioniță anunță că în noiembrie a avut cel mai mic consum de gaze naturale și cu 30% mai puțin decât media obișnuită.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ioniță subliniază că consumul redus se datorează la doi factori:

”1. Timpul cald de afară. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat în noiembrie temperatura a fost cu +2C mai ridicată decât media obișnuită, cea ce mi-a dat aproximativ 10% economii la gaze. Am scris mai demult fiecare grad in plus afara aduce 5% economii la gaz. Temperatură similară am avut în 2019, când consumul de gaze a fost de 1,4 m3/m2/lună, Acum însă am reușit performanța de doar 1,2 m3/m2 lunar.

2. Gestionarea temperaturii din casă. În acest an am decis să scădem temperatura din casă cu 2C, fapt ce mia dat alte circa 15% economii la gaze”, a explicat Ioniță.

Totodată, expertul scrie că în decembrie speră să aibă economii și mai mari.

”Pentru luna decembrie sper să am economii și mai mari, deoarece am instalat un senzor inteligent, care oprește căldura cât nu suntem acasă și reduce temperatura pe timp de noapte”, a mai scris acesta.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.