VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vasnețov întărește tupeul Kremlinului: Vom răspunde la expulzarea angajatului ambasadei

Decizia Chișinăului de a expulza un angajat al Ambasadei Ruse în R. Moldova va afecta negativ relațiile bilaterale moldo-ruse. Declarația a fost făcută de ambasadorul Oleg Vasnețov, după ce a fost convocat la MAE pentru a primi nota de protest și a fi înștiințat cu privire la declararea drept persona non grata a unui funcționar al Ambasadei, ca răspuns la deschiderea secțiilor de votare în stânga Nistrului, transmite deschide.md.

”Fără doar și poate, această decizie nu va avea nicidecum un efect pozitiv. Dimpotrivă, va afecta negativ starea relațiilor bilaterale. O nouă expulzare va slăbi potențialul și funcționalitatea misiunii diplomatice” a declarat Vasnețov.

Diplomatul a mai anunțat că Ministerul de Externe al R. Moldova i-a transmis că nu vrea să vadă delegația Rusiei la sesiunea Conferinţei regionale pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), programată în luna mai la Chișinău. În schimb, reprezentanților ruși li s-a propus să participe în format online.

”Acest lucru demonstrează încă o dată atitudinea neprietenoasă a autorităților de la Chișinău. Așteptăm comentariile reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe și, ulterior, vor fi elaborate măsurile corespunzătoare de răspuns. Evident, această decizie nu va rămâne fără răspuns” a declarat ambasadorul Rusiei.

Și Moscova a promis că va răspunde la decizia Chișinăului de a expulza un angajat al Ambasadei Rusiei în R. Moldova. Un comentariu în acest sens a fost oferit de Ministerul rus de Externe pentru RIA Novosti.

”Partea rusă va oferi un răspuns corespunzător”, a declarat un reprezentant al diplomației ruse.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.