VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tăcerea Tiraspolului. Cea mai importantă universitate din regiunea separatistă trimite, anual, în Occident zeci de studenți

Zeci de studenți sunt trimiși, anual, în Occident de Universitatea „Taras Șevcenko” din Tiraspol. Statistica oficială a Chișinăului arată că, în perioada 2018-2023, aproximativ 600 de studenți din Tiraspol au ajuns la studii sau la muncă, datorită actelor obținute, în țările Uniunii Europene.

„Reintegrarea tinerilor din regiunea transnistreană în spațiul educațional unic și în standardele internaționale la care Republica Moldova a aderat este un obiectiv strategic pentru autoritățile naționale abilitate prin lege. Corespunzător, de la punerea în aplicare a mecanismului legal de apostilare a diplomelor de model neutru, eliberate de către Universitatea „Taras Șevcenco” din or. Tiraspol, începând cu data de 28 martie 2018 și până în data de 31 decembrie 2023 autoritățile competente ale Republicii Moldova au apostilat 583 diplome în format neutru”, arată un comunicat al Biroului de Reintegrare.

Așadar, cele mai solicitate 10 destinații pe întreaga perioadă vizată au fost Italia (126), SUA (90), Bulgaria (58), Polonia (50), Israel (50), Franța (34), Austria (27), Marea Britanie (21), Spania (19), Olanda (15).

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.