VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vânătoarea de păsări de-a lungul frontierei din estul țării, interzisă

De-a lungul frontierei din estul țării au fost instituite restricții la vânătoarea de păsări. O decizie în acest sens a fost emisă de către Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Ștefan Vodă după ce în localitatea Olănești a fost înregistrat un caz de gripă aviară, transmite IPN.

Astfel, este interzisă vânătoarea și a păsărilor acvatice, iar în cazul depistării păsărilor sălbatice cu semne clinice sau a cadavrelor acestora, urmează să fie înștiințate autoritățile.

Echipa Direcției regionale EST a Poliției de Frontieră face apel către toate persoanele care se vor afla în zona de frontieră să respecte cerințele dispuse și să se conformeze. Orice abatere de la norma legală urmează să fie documentată și sancționată conform legii.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a înregistrat în doar 10 zile 25 de focare de gripă aviară. 15 focare de influență aviară înalt patogenă (H5N1) s-au înregistrat la fauna sălbatică, iar celelalte – la păsările din exploatațiile non-profesionale. Agenția îndeamnă populația să țină păsările în interiorul curților, iar dacă observă semne clinice ale bolii, să anunțe imediat personalul veterinar.

Specialiștii ANSA atenționează că gripa aviară este o infecție înalt contagioasă, care se poate transmite și la om. De aceea sunt importante și anumite măsuri de prevenire a bolii, cum ar fi respectarea normele de igienă veterinară în adăposturile păsărilor și ale animalelor domestice, dar și respectarea igienei personale etc.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.