VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Meteorologii au emis Cod Portocaliu de schimbare a vremii. Va ninge puternic și va viscoli

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 7-10 ianuarie, în Republica Moldova va ajunge un val de aer polar, urmat de un ciclon sudic. În acest context, se așteaptă viscol, troiene și ghețuș. 

Potrivit meteorologilor, pe teritoriul țării vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare.

Pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș. Izolat pe firele electrice și copaci se vor semnala depuneri de lapoviță.

Pe 7-9 ianuarie vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s.

De asemenea, în intervalul 8-10 ianuarie temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C.

Ninsoarea și lapovița pot influența negativ traficul rutier atît pe traseele naționale cît și cele interurbane. Astfel, șoferii sunt îndemnați să echipeze automobilul cu pneuri pentru sezonul de iarnă sau cu pneuri utilate cu crampoane, precum şi cu lanţuri antiderapante.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.