VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vama raportează încasări de 723,4 milioane de lei în ultima săptămână

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat s-au ridicat la peste 723,4 milioane de lei în ultima săptămână.

Totodată, instituția anunță că de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 31,2 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 3,6 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2022.

În perioada 20 – 26 noiembrie 2023 de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 38,7 milioane lei, ceea ce reprezintă 5,3 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a”, anunță Serviciul Vamal.

De asemenea, instituția anunță pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 13.037 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 72.030 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18.093 și, respectiv, 12.863 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 95 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 530 mii de lei. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.