VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Valoarea activelor de rezervă ale BNM în ultimele trei luni s-a majorat cu aproximativ o jumătate de miliard de dolari   

În prima săptămână a lunii august activele principale de rezervă au crescut cu peste 116 milioane de lei, arată datele Băncii Naționale a Moldovei. Astfel până la 5 august activele principale de rezervă au constituit aproximativ 3,84 miliarde de lei.

Majorarea rezervelor valutare este chiar mai mare decât creșterea de circa 109 milioane de dolari, înregistrată în luna iulie și poate fi explicată atât prin intrările nete aferente rezervelor obligatorii în valută ale băncilor licențiate, cât și a altor operațiuni.

Este de menționat faptul că după patru luni de scădere continuă a rezervelor valutare cu aproximativ o jumătate de miliard de dolari, în luna mai 2022 s-a atestat o inversare a tendului, arată datele BNM.

Valoare activelor oficiale de rezervă la 5 mai, bunăoară, constituia 3,333 miliarde de dolari, însă de atunci ea s-a majorat cu circa o jumătate de miliard de dolari, atât datorită faptului intrării unei sume de bani de la FMI, cât și ca urmare a intervențiilor BNM pe piața valutară.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.