VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vaccin revoluționar pentru reducerea colesterolului

Cercetătorii din SUA au făcut progrese revoluționare în privința combaterii colesterolului. Un vaccin testat deocamdată doar pe animale a reușit să reducă nivelul colesterolului considerat rău din organism cu până la 30%.

În condițiile în care, doar la noi în țară, mai bine de jumătate dintre decese sunt cauzate de boli cardiovasculare, dezvoltarea unui astfel de vaccin ar reprezenta o șansă la viață pentru milioane de oameni. Serul la care se lucrează deja de un deceniu folosește particule similare cu virusurile care provoacă anticorpi față de o proteină specifică, soluție testată deja cu succes în reducerea colesterolului, transmite Digi24.

Vaccinul ar fi, însă, o variantă mai ieftină și mai accesibilă pentru milioane de pacienți. Se vorbește despre o doză pe an, cu un preț sub 100 de dolari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.